Hoe weet ik welke schoonheidsspecialiste bij mij past? - Huid en zo Doesburg

Hoe weet ik welke schoonheidsspecialiste bij mij past?

 

Wat is het verschil tussen een schoonheidsspecialiste, huidexpert, huidcoach, huidspecialiste en huidtherapeute?!

Schoonheidsspecialiste, huidcoach, huidexpert, huidverbeteringsspecialist, schoonheidsspecialist, huidspecialist, huidtherapeute. Wat is wat en wat past er bij mij

Met deze vraag kampen veel mensen. Wat is het verschil en wat past er precies bij jou? We proberen je er in een vogelvlucht wegwijs in te maken.

Je bent schoonheidsspecialiste als je niveau 3 hebt afgerond op een MBO opleiding. Echter zit er tussen de eerste opleiding al veel kwaliteitsverschil. Je kan je voorstellen dat schoonheidsspecialistes die veel in de praktijk gewerkt hebben en kwalitatief goed onderwijs hebben gehad, vele malen bekwamer zijn dan iemand die een LOI cursus schoonheidsverzorging gevolgd heeft.

Allround schoonheidsspecialiste is de vervolgopleiding van het MBO 3 diploma. Binnen deze opleiding specialiseert de reeds gediplomeerde schoonheidsspecialiste, zich in specifieke onderwerpen zoals acne, camouflage, shiatsumassage, huidverbeteringsmassage en additionele behandelingen. Deze opleiding duurt een jaar en wordt op MBO niveau 4 afgesloten. Veel schoonheidsspecialistes kiezen ervoor om na het MBO 3 diploma later nog specialisaties te halen. Zo heeft Lizzy bijvoorbeeld alleen haar acne en camouflagediploma behaald. Zij is geen allround schoonheidsspecialiste maar heeft er dus wel deelkwalificaties van

Een schoonheidsspecialiste niveau 4 kan ervoor kiezen om door te studeren op het HBO als huidtherapeute. De opleiding huidtherapie is een 4jarige HBO opleiding waarin de insteek een stuk medischer is dan schoonheidsverzorging. Veel schoonheidsspecialistes die op hoog niveau werken staan te springen om huidtherapie te studeren. Helaas is de HBO studie nog steeds niet beschikbaar in deeltijd waardoor onderneemsters deze opleiding (nog) niet kunnen volgen.

Wanneer je als schoonheidsspecialiste in de branche gaat werken, leer je ook werken met de merken waar jouw bedrijf mee werkt. Binnen deze verschillende merken kunnen schoonheidsspecialistes gewoon schoonheidsspecialistes blijven, of echte huidspecialistes worden. Sommige merken leiden qua niveau zo hoog op, dat de kennis van een schoonheidsspecialiste naar die van een huidtherapeute toe kan reiken. Omdat de schoonheidsspecialist die veel kennis heeft, graag niet de indruk wekt dat ze alleen maar nagels lakt, of make up aanbrengt, zijn er verschillende termen in het leven geroepen.

Zo heeft hannah de huidcoach ontwikkelt, omdat wij binnen hannah de klant coachen naar een gezonde huid. Zo heeft dermalogica de term skin expert gebruikt, om uit te stralen dat je met een huidexpert te maken hebt. Zo noemen sommige schoonheidsspecialistes zichzelf een huidspecialiste om maar een serieuzere twist te geven aan het woord schoonheidsspecialiste.

Nou horen we je denken, "wat past er nu dan bij mij?". Welnu, als je opzoek bent naar een plek om lekker te liggen en verzorgd te worden kan je naar de schoonheidsspecialist. Als je op zoek bent naar een plek waar je lekker kan liggen maar waar je ook het gevoel wil hebben dat er daadwerkelijk iets met de huid gebeurt (en resultaat ziet!!), dan adviseren wij je naar een huidcoach, huidexpert, huidspecialiste, etcetera te gaan. Wanneer je last hebt van huidproblematiek kan je prima starten bij de huidexpert, huidcoach, of huidspecialiste. Deze hebben vaak erg veel praktijkervaring en zijn binnen hun merken meestal tot aan de top van kennis opgeleid. Heel erg veel huidproblemen kunnen zij al op orde krijgen. Wanneer zij zien of merken dat zij dit niet kunnen, zullen zij ook altijd doorsturen naar een huidtherapeute of dermatoloog. Bij grote en extreme huidproblematiek adviseren wij een afspraak te maken bij de huidtherapeute of de dermatoloog